Company Brochure

Twee delen,
bij elkaar gehouden door een kruiselastiek.

Company brochure Creenstone
In opdracht van Creenstone en ontwerpster Nouchka Huijg uit Amsterdam, maakten we een aparte company brochure die bestaat uit twee delen, bij elkaar gehouden door een kruiselastiek.

Bestaat uit twee boeken;
DNA vertelt wie Creenstone is en laat zien hoe het bedrijf is gegroeit door de jaren heen en hoe het zich heeft ontwikkeld. Aan de hand van tekst en veel fotografie wordt geprobeerd om het gevoel van Creenstone over te geven.

Company de mensen achter de schermen. Op deze manier zie je waar en hoe het product Creenstone wordt gemaakt. Je ontmoet de mensen die jouw jas met veel liefde hebben gemaakt.

Uitvoering 
Het omslag van de buitenste brochure is gemaakt van 1 mm grijsbord, omplakt met roestbruin linnen (Saphier). De buitenste brochure heeft een binnenwerk van 156 pagina’s opdikkend papier, die met een singersteek van zeer dik draad (oranje) in het omslag is genaaid. Om het omslag mooi om het binnenwerk te plooien, is het omslag voorzien van diverse rillijnen. Verder is het omslag voorzien van een verdiepte preeg, waarin een etiket met hoogglanslak is geplakt. De tekst op het omslag is in zeefdruk aangebracht.

De binnenste brochure heeft een omslag van ongestreken papier, voorzien van spot uv-lak (glans) en een binnenwerk van houtvrij gesatineerd papier. Bij elkaar gebonden met cahiersteek van zwart garen.


Papier buitenbrochure
Omslag: Grijsbord omplakt met Saphier linnen.
Binnenwerk: Fluweel wit 1.5, 120 g/m2

Papier binnenbrochure
Omslag: Fluweel wit 1.5, 300 g/m2
Binnenwerk: Multidesign smooth, 115 g/m2

Bijzonderheden
Singersteek met dik draad
Omslag met extra rillijnen om het rond te kunnen buigen
Cahiersteek
Uv-lak op ongestreken papier
Insteekmap ingeplakt
Creep toegepast vanwege verloop door dikte in combinatie met bindwijze
Kruiselastiek