Dromen, denken, schrijven

Elke taal zijn eigen pms-kleur

AnneFrank08

AnneFrank13

In haar dagboek stelt Anne vast dat zij eigenlijk uit twee Annes bestaat: een vrolijke clown en een serieuze schrijfster. Die tweede Anne komt alleen aan het woord in haar dagboek en laat zich niet zien in gezelschap. Uit haar dagboek wordt duidelijk hoe Anne zich ontwikkelde in het Achterhuis, hoe zij omging met de voortdurende angst, met haar woede, waar zij troost vond en wat haar vreugde gaf.

Haar vader Otto Frank vertelde na de oorlog dat hij verrast was door Annes diepe gedachten, zo kende hij zijn dochter helemaal niet. Dit boek geeft een nauwkeurig beeld van Annes leven en laat zien hoe zij veranderde van een meisje dat droomde van een carrière in Hollywood in een serieuze schrijfster met een scherpe pen.

AnneFrank07

AnneFrank06

AnneFrank05

AnneFrank04

AnneFrank03

AnneFrank02

AnneFrank01

Geselecteerd voor de De Best Verzorgde Boeken van 2016. ‘Tijdloos’, oordeelde de jury en: ‘Het dagboek van Anne is nooit ver weg.’

Het boek is in zeven talen verkrijgbaar.


Opdrachtgever:
Anne Frank Stichting Amsterdam
Ontwerp:
Joseph Plateau, Amsterdam
Papier:

Bandmateriaal: Wibalin glad wit
Schutbladen: 150 g/m2 Lessebo Design Smooth wit 1.2 (FSC)
Beeldkaternen: 115 g/m2 Lessebo Design Smooth wit 1.2 (FSC)
Dagboekkaternen: 120 g/m2 Olin Rough crème
Tekstkaternen: 60 g/m2 Thin opaque 1.18


Bijzonder:
Het boek is opgebouwd uit beeld-, dagboek- en tekstkaternen. Alle drie op een ander papiersoort en verschillend in uitvoering. De dagboekkaternen zijn Japans gebonden met een perforatie op de vouw. Deze moeten worden geopend om de inhoud te kunnen lezen. De tekstkaternen zijn op dun papier en kleiner van formaat. Het omslag is gedrukt in verschillende kleuren, opgebouwd als duotone van zilver met een pms-kleur. Elke taal zijn eigen pms-kleur.

Er zijn ook special editions van uitgebracht, gebonden met een linnenstrook en verpakt in een foudraal.