Winnaar Kalenderprijs 2016

De laatste keer. Het grootste cadeau!

Wrap-it-up-website2

Voor de laatste keer “ de lange van Zwaan”.

Na 33 jaar komt er een einde aan de lange traditie van Zwaan Printmedia: voor de laatste keer de Zwaan-kalender. Keer op keer hebben we er samen met de ontwerpers een feestje van gemaakt, maar de kalender van 2016 is toch echt de laatste. Tijden veranderen, en dat is niet erg. In ieder einde zit immers een nieuwe begin. Dus een laatste kalender, een laatste cadeau, maar waarschijnlijk wel het grootste feestje!

Met de Zwaan-kalender wilden we laten zien dat een goed samenspel tussen ontwerper en drukker tot verrassend drukwerk kan leiden. Wij hebben er van genoten elk jaar weer te worden uitgedaagd om de grenzen van wat grafisch mogelijk is op te zoeken. En dat er heel veel mogelijk is, laat onze “wall of calender fame” wel zien.

Elk jaar kreeg een andere ontwerper de kans om los te gaan, met als enige restrictie dat het opmerkelijke lange formaat in tact moest blijven. Heerlijk vonden we het om te sparren, te testen en blij te worden van weer een bijzonder eindresultaat. Een Proeve van Bekwaamheid.

Dit jaar pakten Serge Scheepers en Britt Möricke van INCLDD de handschoen op, met het gegeven dat dit de laatste zou zijn. Zij kwamen met het idee om de lange traditie dankbaar en feestelijk af te sluiten. Dit jaar is de kalender dan ook letterlijk een cadeau. Elk maand is ingepakt met een speciaal voor deze kalender ontworpen inpakpapier. Dat is op zich al een cadeautje, zeker voor de fanatieke hergebruiker.

Na een jaar lang genieten en geduldig uitpakken, kom je uiteindelijk bij de doos, met daarin het ‘echte’ cadeau. Wat dat is? Dat verklappen we natuurlijk niet. Never spoil a good surprise…
Wrapitup09

Wrapitup10

Wrapitup02
Wrapitup05
Wrapitup06
Wrapitup07


Doelgroep: Relaties van Zwaan Printmedia
Ontwerp: INCLDD, Den Haag
Drukker: Zwaan Printmedia (“who else”)

Papier: Inpakpapier: 70 gr/m2 gebleekt kraft (eco),
Doos: Minigolf bruin/bruin, eenzijdig beplakt met 140 g/m2 Sirio Color Turchese van Fedrigoni.
Notitieboekje: 290 g/m2 Sirio Color Turchese met denim structuur van Fedrigoni en 100 g/m2 Multidesign Natural van Papyrus.
Oplage: 2.000 ex.
Formaat: 22 x 66 cm staand

Bijzonderheden:
Gedrukt in 26 pms-kleuren: