Brick Book

In opdracht van Irma Boom Office en Wim Pijbes, hoofddirecteur van het Rijksmuseum, maakten we het brick book. Onder strikte geheimhouding, want dit boek was bedoeld als een verrassing voor het personeel. Het boek bestaat uit 720 pagina’s met foto’s van de inrichting en voltooiing van het museum na 10 jaar van verbouwen en renoveren. Omdat de medewerkers te bedanken voor hun inzet en enthousiaste bijdrage, kregen zij dit fotoboek cadeau tijdens de kerstbijeenkomst. Een boek in de vorm van een baksteen van het Rijksmuseum zelf, omdat iedereen zijn of haar “steentje had bijgedragen”.

Uitvoering
Om het formaat precies goed te krijgen, werd een baksteen van het Rijksmuseum nagemeten en bepaald hoeveel pagina’s nodig waren om exact dezelfde dikte te krijgen. Het werden 720 pagina’s Fluweel 120 g/m2 in een omslag met flappen, Uiteraard werd vooruit een dummy gemaakt.

Om de kleur goed te krijgen werd een kleur gemengd met dezelfde baksteen als kleurmodel naast de pers. Eet toefje fluor oranje 804 bleek nodig om deze roodbruine kleur te vangen.

Het omslag werd in zeefdruk voorzien van transparante graffel-inkt. Het boekblok werd voorzien van kleur-op-snee, passend bij de kleur van het omslag.


Papier
Omslag: Sulfaatkarton, 240 g/m2 eenzijdig gestreken
Binnenwerk: Fluweel wit 1.5, 120 g/m2

Bijzonderheden
Graffel-inkt
Kleur-op-snee
Exacte kopie baksteen Rijksmuseum