Jaarverslag GVB Amsterdam

In opdracht van Team Hilgersom maakten we een jaarverslag voor het Gemeentelijk Vervoersbedrijf Amsterdam met een omslag van restantpapier.

Ontwerper Arjan Hilgersom, bedenker en initiatiefnemer van groeneofferte.nl, zocht en zo milieuvriendelijke productiewijze voor dit jaarverslag.

Uitvoering
Het omslag is gemaakt van ‘voorlopers’. Dit is papier dat nodig is om een drukpers op kleur af te stemmen. Papier dat daarna weggegooid wordt. Soms wel 100 vel per kleur. De voorlopers die overbleven van het drukken van het binnenwerk werden gevouwen tot een ‘Amerikaanse jas’ om extra stevigheid te krijgen. Het binnenwerk werk hier in garenloos gelijmd met PUR-lijm. Omdat voorlopers meerdere keren door een drukpers worden gehaald, werd de titel met een sticker na het brocheren aangebracht op het omslag. Bovendien werd tijdens het voordrukken af en toe een druktoren uit gezet, zodat het resultaat een bonte verzameling van omslagen werd. Uiteraard gedrukt met bio-inkten, op FSC-papier en bij een drukker die ISO 14001-gecertificeerd is.


Papier
Omslag én binnenwerk: Profijt, 120 g/m2, FSC-mixed
Sticker: JAC Briljant duo, 80 g/m2

Bijzonderheden
Omslagen gemaakt van voorlopers
Milieuvriendelijke uitvoering