Playground

Fotograaf Jeroen Hofman won er de Zilveren Camera mee: een fotoserie van oefenterreinen waar leger, brandweer, politie oefenen in realistische settings. Terreinen waar een burger nooit toegelaten zal worden en die doen denken aan “ghost towns”. Jeroen fotografeerde deze terreinen van boven af, in een gehuurde hoogwerker en gaf dit prachtige boek uit in eigen beheer.  De uitvoering is bedacht en ontworpen door Serge Scheepers.

Uitvoering
Het boek Playground is 37 cm breed en 28,5 cm hoog. Een oblong (liggend) boek van deze omvang wordt met de hand genaaid. Het binnenwerk bestaat uit 124 pagina’s, waarvan 64 fotopagina’s op gestreken papier en 60 tekstpagina’s op ongestreken papier. De eerste 32 pagina’s voorin en de laatste 12 pagina’s achterin zijn gedrukt op ongestreken papier en zijn slechts 20 cm breed.

De boekband bestaat uit grijsbord omplakt met linnen, voorzien van een rechte rug met kapitaalbandjes. Op de voorkant is de titel deels als een verdiepte preeg aangebracht en deels gedrukt in zeefdruk.

Het boek is ingepakt in een tot Amerikaanse stofomslag gevouwen poster, waar op de achterkant alle naoorlogse rampen in Nederland vermeld staan.


Papier
Boekband: 3 mm grijsbord omplakt met linnen Briljanta Calandré, rug 1 mm dik grijsbord
Binnenwerk: Maxi Satin, 170 g/m2 en Amber Graphics, 100 g/m2
Stofomslag: Amber Graphics, 100 g/m2

Bijzonderheden
Verdiepte preeg
Dekkende laag zeefdruk inkt op grof linnen
Amerikaanse stofomslag
Katernen voor en achter in binnenwerk korter dan boekblok
Met de hand gebonden