Funny Money

Boekje of stapel bankbiljetten?

funnymoney06

Funny Money is een fotoboekje gemaakt door Max Siedentopf en te koop bij KesselsKramer Publishing.  De foto’s die westerlingen maken van Afrikaanse mensen laat zelden zien hoe deze mensen echt zijn. In ruil voor geld worden portretten gemaakt van hoe de westerlingen het willen zien. Max Siedentopf ging met 100 dollar (1700 Namibische dollars) naar Namibië en in ruil voor geld liet hij de mensen daar zelf hun pose bedenken. Zijn enige verzoek was dat het geld onderdeel van de foto moest uitmaken. Hij stopte toen zijn geld op was. Dit boekje laat zien hoeveel plezier en foto’s je kunt hebben in Namibië.

funnymoney04

funnymoney03

funnymoney02

funnymoney01


Klant:
KesselsKramer Publishing
Ontwerper:
KesselsKramer
Papier:
Omslag: 250 g/m2 Multi Offset, geplakt op 3 mm grijsbord
Binnenwerk: 150 g/m2 Multi Offset
Banderol: 90 g/m2 wit Kraft
Afwerking:
Voor- en achterplat gecacheerd op 3 mm grijsbord
Boekblok garenloos gelijmd in koudlijm, in de rug overplakt met crepe
Voor- en achterplat opgeplakt
Rondom groen gespoten, ook de crepe-rug


Bijzonder:
Het boekje heeft de look van een stapel bankbiljetten. De zijkanten zijn groen gespoten.