Een kunstwerk op zich

Te mooi om af te snijden

Zwaan_ThankYouDear01

Een overzicht van het werk van kunstenares Cecile van der Heiden. Gepresenteerd als artist-edition tijdens haar afscheid op de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag, waar zij 20 jaar les gaf. Voor de gelegenheid is er in de Koninklijke galerie een tentoonstelling ingericht met haar werk.

Zwaan_ThankYouDear02

Zwaan_ThankYouDear07

Zwaan_ThankYouDear06

Zwaan_ThankYouDear05

Zwaan_ThankYouDear04

Zwaan_ThankYouDear03


Ontwerper:
Marise Knegtmans
Papier:
Grote boek: 150 g/m2 Arcoprint Milk
Kleine boek: 100 g/m2 Arcoprint Milk


Bijzonder:
Het grote boek is voorzien van een cahiersteek van felrood garen, die aan de onderkant 10 cm uitsteekt. De frontzijde is niet afgesneden. Het kleine boek is in het hart van het grote boek zwevend meegebrocheerd.

Als special edition zijn 50 boeken met een stuk van één van Cecile’s kunstwerken ingepakt en ingekrompen en vacuüm gezogen in een stevige kunststof verpakking met een afscheurrand (zoals bij een kaasverpakking). Heel bijzonder!