Jan van Haasteren

Drukkleuren aangelengd met fluor

Gifje_KLEIN_V4

Dit jaar is de zwarte zwaan getekend door niemand minder dan Jan van Haasteren. In 2017 mocht Zwaan Printmedia het jubileumboek van Jan van Haasteren drukken. Deze plezierige kennismaking was de aanleiding om Jan te vragen om de zwarte zwaan van 2019 te voorzien van een doorlopende strip, natuurlijk op de humoristische wijze zoals alle puzzelfans in Nederland en ver daar buiten van hem kennen.


Concept:
BeukersScholma, Haarlem
Met tekeningen van Jan van Haasteren, Bergen

Papier:

Bladen: 250 g/m2 Oldmill Premium white (Fedrigoni)
Karton: 2 mm All black karton (Moorman)
Kalenderdoos: 1 mm N-flute mc/kraft


Bijzonder:
De tekeningen zijn gedrukt met een speciaal hiervoor gemengd recept. Uiteraard het geheim van de smit, met hier een klein tipje van de sluiter: Om de door Jan van Haasteren met ecoline ingekleurde tekeningen zo briljant te kunnen drukken, zijn de proceskleuren onder andere aangelengd met fluor…