Steenboek

Voor The Key Agency maakten het boek “De Reis van de waterbouwsteen”. Opdrachtgever Strukton wilde het project Dijkverzwaring Dordtsche Kil in stijl afsluiten met een boek. Een boek over de 300 km lange bootreis die uit de Duitse steenkolenmijnen afkomstige stenen maakten voordat ze de oevers van rivier de Dordtsche Kil kwamen verstevigen.

Ontwerp, vormgeving, fotografie en tekst werd verzorgd door ….. jaar studenten van de Willem de Kooning Academy. Strukton heeft hiermee invulling willen geven aan hun MVO-beleid, waarin ze stellen het belangrijk te vinden om jonge mensen een kans te geven.

Uitvoering
Het boekblok is voorzien van een voor- en achterplat van leisteen. Echt leisteen dat in plakken van 1 mm dik is afgestoken en geplakt is op een drager van polycarbonaat. Deze platen steenfineer worden normaliter gebruikt in de woondecoratie-handel. De titel op het leistenen voorblad is in zeefdruk aangebracht en vervolgens zijn de leistenen platten op het boekblok gelijmd.

Het boekblok is genaaid gebonden met gekleurd garen en een in hotmelt afgelijmde open rug. Voor en achter is eerst een hardboard plat meegelijmd, als drager voor het steenfineer. Gekozen is voor deze bindwijze om het boek met stenen voor- en achterplat mooi te kunnen openleggen.


Papier
Platten: Zwart hardboard, 2 mm dik
Binnenwerk: Gardamatt art, 150 g/m2

Bijzonderheden
Genaaid gebonden met open rug
Gekleurd garen
Voor- en achterplat van leisteen